Zwemmen als je ongesteld bent

Een groot voordeel van het dragen van tampons tijdens je menstruatie is dat je er van alles mee kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon nog naar de sauna of met een gerust hart gaan zwemmen.
Zwemmen of een saunabezoek kan voor sommige vrouwen erg fijn zijn tijdens de menstruatie. Het kan namelijk eventuele krampen verminderen. Maar wat als je nu geen tampons gebruikt, of wilt minderen met tampons? Zijn er dan nog oplossingen?

Gelukkig zijn er ook alternatieven beschikbaar waardoor je gewoon de sauna of het zwembad kunt bezoeken tijdens je menstruatie.

Zwemmen tijdens je menstruatie

Zwemmen met maandverband
Zoals de meesten waarschijnlijk wel weten is het zwemmen of een saunabezoek met maandverband geen optie. Zodra je in het water springt zal het verband het vocht opnemen en al snel volledig verzadigt zijn.

Zwemmen met een herbruikbare menstruatiecup
Met een herbruikbare menstruatiecup kun je prima zwemmen of naar de sauna. De baarmoedermond wordt volledig afgesloten wanneer je de cup draagt. Hierdoor kan er geen bloed naar buiten komen.

Zwemmen met een wegwerp menstruatiecup
Zwemmen is ook mogelijk met een cup die geschikt is voor eenmalig gebruik. Deze cups kun je kopen bij de drogist (meestal zitten er meerdere in een verpakking). Ook bij deze menstruatiecups wordt de baarmoedermond volledig afgesloten waardoor het bloed niet naar buiten kan.
Deze “wegwerp menstruatiecups” moeten wel wat dieper worden ingebracht dan de herbruikbare cup, het is daarom verstandig om het in- en uithalen voor het zwemmen of saunabezoek te oefenen.

Zwemmen met een menstruatiesponsje
Een menstruatiespons is ook geschikt om mee te zwemmen omdat deze ervoor zorgt dat het menstruatiebloed al wordt opgevangen voordat het naar buiten kan komen. Een menstruatiesponsje is vergelijkbaar met een tampon, alleen vormt het sponsje zich in tegenstelling tot een tampon naar het lichaam. Een ander voordeel van het sponsje is dat er geen chemicaliƫn in de spons zitten, dit is een bij tampons vaak wel het geval. Ook kunnen de sponsjes worden gewassen en opnieuw worden gebruikt.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg alternatieven voor tampons waarmee je ook gewoon de sauna of het zwembad mee kunt bezoeken. Omdat het allemaal producten zijn die inwendig worden gedragen is het wel verstandig om er eerst even mee te oefenen zodat je je gewoon zelfverzekerd voelt tijdens je bezoek aan de sauna of zwembad.

zwembad tijdens menstruatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *