Model Lauren Wasser bijna dood door de tamponziekte

Lauren Wasser (model) bijna overleden aan tamponziekteLauren Wasser was op haar 24e een veel gevraagd model. Ze had een fijn, sociaal en zorgeloos leven.

In oktober 2012 voelde Lauren zich niet goed, ze was ongesteld maar ging ondanks dat toch die avond naar een verjaardag. Daar voelde ze zich later zo slecht dat ze moeite had om rechtop te blijven staan dus ze besloot naar huis te gaan.

2 Dagen later werd Lauren thuis op de vloer gevonden door een agent en een vriend. Ze had hoge koorts en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar concludeerden de artsen dat ze een hartaanval had gehad, haar organen stopten één voor één, het het niet veel gescheeld of Lauren was er niet meer geweest.

De artsen konden al snel vast stellen dat Lauren het slachtoffer was van de tamponziekte. De tamponziekte kan ontstaan door het te lang dragen van een tampon. Hoewel Lauren zich wist te herinneren dat zij haar tampon die dag meerdere malen had verwisseld is het helaas toch slecht afgelopen. Haar onderbeen is inmiddels geamputeerd, deze begon namelijk als gevolg van de tamponziekte af te sterven.De gevolgen van de tamponziekte voor Lauren Wasser

Lauren haar onderbeen is door de gevolgen van de tamponziekte geamputeerd. Daarnaast is zij een aantal jaren depressief geweest, jaren waarin zij niet meer wilde leven. Inmiddels gaat het weer beter met Lauren Wasser.
Ze heeft af en toe weer een klus als model en wil graag haar verhaal delen om andere te waarschuwen voor het gevaar dat het te lang dragen van een tampon met zich mee draagt. Ze heeft het merk Kotex en de supermarkt waar ze de tampons aanschafte aangeklaagd.
Op de verpakking van tampons staat aangegeven dat een tampon iedere 4 tot 8 uur verwisseld moet worden, ook ‘s nachts. Volgens Lauren zou dit niet duidelijk genoeg zijn. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, ook niet van de gevolgen. Daarnaast had Lauren die bewuste dag meerder malen haar tampon verwisseld.

Gelukkig komt de tamponziekte tegenwoordig niet vaak meer voor. Wel is het belangrijk dat vrouwen en jonge meiden zich er bewust van zijn dat een tampon slechts enkele uren gedragen mag worden. Wanneer je eenmaal te maken krijgt met de tamponziekte kan dit namelijk drastische gevolgen hebben.

Update januari 2018:Laura Wasser raakt ook haar tweede been kwijt aan de gevolgen van de tamponziekte. Lees hier het volledige bericht.

Bronnen: 
AD.nl
Nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *