Middel tegen tamponziekte in de maak

Onderzoekers van de Universiteit van Wenen in Oostenrijk zijn bezig met een vaccin tegen de tamponziekte (toxischeshocksyndroom).
Kort geleden hebben de onderzoekers de resultaten gepubliceerd van de eerste resultaten van de test naar dit middel. Hierbij is deels gewerkt met het vaccin en deels met een placebo.
De vrouwen die het echte vaccin kregen toegediend begonnen antilichamen aan te maken tegen de tamponziekte, zij hadden verder geen last van bijwerkingen. Dit is een mooie ontwikkeling tegen de bestrijding van deze akelige en zelfs levensbedreigende aandoening. De bevindingen werden gepubliceerd in het magazine The Lancet Infectious Diseases.

middel tegen tamponziekteDalende cijfers

In de afgelopen decennia is het aantal mensen dat te maken heeft gekregen met de tamponziekte al drastisch verminderd. Dit komt omdat duidelijk werd dat de tamponziekte in veel gevallen ontstaat door het langdurig dragen van tampons. Ook het dragen van te grote tampons kan een risico met zich meedragen. Daarnaast is de productie van de tampons ook een stuk beter geworden. Toch komt de tamponziekte helaas nog wel voor en kan deze een dodelijke afloop hebben.Bron:
hln.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *