Voormalig model Laura Wasser is tweede been ook kwijt door tamponziekte

Laura Wasser verliest ook haar tweede been dankzij de tamponziekte

In 2012 raakte voormalig fotomodel Laura Wasser al haar rechteronderbeen kwijt door de gevolgen van de tamponziekte, helaas was het verhaal hiermee nog niet klaar.

Toen bij Laura werd vastgesteld dat ze leed aan het Toxisch Shock Syndroom (TSS) werd haar rechteronderbeen verwijderd om de infectie te stoppen. Helaas kreeg Laura eind 2017 slecht nieuws, ook haar linkerbeen zou moeten worden geamputeerd. De artsen waren in 2012 al van mening dat beide benen geamputeerd zouden moeten worden, maar ondanks de pijn aan haar laatste been wilde Laura deze toch behouden. In een interview vertelde ze dat haar lichaam te veel calcium produceerde waardoor de beenderen van haar voet, zonder tenen, gingen groeien. Ze onderging hierdoor regelmatig operaties om dat bot weg te schaven. Door de aanhoudende pijn en de ongemakken die haar been met zich meebrengen is toch besloten om ook haar tweede been te verwijderen.

Laura Wasser zet zich tegenwoordig in voor de bekendheid van de tamponziekte. Ze was zelf niet bekend met TSS en geeft aan dat als zij zich bewust was van de gevaren die het dragen van een tampon met zich meebrengen, zij geen tampons had gebruikt.

Na de amputatie van haar tweede been deelt Laura een foto op haar Instagram account waarop ze te zien is met Amy Purdy, een paralympisch snowboarder. Amy verloor haar beide onderbenen door een bacterie.
Bij de foto plaatst Laura een bericht waarin ze Amy bedankt voor het laten zien dat het leven alleen maar beter wordt en er zoveel is om voor te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *